Slik vinner du krigen mot vorter

Såkalte vanlige vorter er i utgangspunktet ufarlige, men de smitter og kan fort bli flere eller du kan smitte andre. Derfor bør du behandle vortene så snart du får dem.

Vortefri behandler vorter på hånden og foten til store og små


Svært mange av oss opplever utbrudd av vorter på hender og fingre eller fotvorter i løpet av livet, spesielt er barn og unge utsatt. De fleste synes vorter er skjemmende og ser ekkelt ut, og fotvorter kan være ubehagelige i tillegg.

Unngå venting

Selv om de fleste vorter forsvinner i løpet av ett år eller to, er det lurt å fjerne dem med det samme. Da unngår du å smitte både deg selv og andre og dessuten er det helt unødvendig å gå rundt med skjemmende eller smertefulle vorter når du enkelt kan fjerne dem selv.

Rask behandling

Det finnes flere muligheter for å fjerne vorter, og noen av metodene er mer effektive enn andre. Den gode nyheten er at de aller fleste vorter hos barn og voksne kan behandles hjemme med midler du får kjøpt på apotek.

Salisylsyre og frysing har tradisjonelt vært de vanligste metodene for hjemmebehandling, men maursyre har vist seg som et effektivt medikament. Fordelen med preparatene med maursyre er at de er enkle å bruke og velegnet for barn, også på de minste.

VorteFri Original inneholder maursyre og virker på alle typer vortevirus med utvekst på hender, armer og føtter. Maursyren trekker umiddelbart ned i vorten og tørker den ut fra roten av, slik at kroppen støter vorten fra seg. Produktet påføres vorten én gang i uken. Maursyre kan brukes på tynn hud og er derfor egnet til barn fra 4 år.

VorteFri Original egner seg for de som har mange vorter, eller i familier hvor flere er plaget med vorter. Du kan behandle flere vorter samtidig, siden maursyre er bakteriedrepende. Behandlingen er smertefri om utført riktig, det vil si at man unngår at oppløsningen søles på frisk hud.

Velg rett behandling

Vorter kan behandles med VorteFri Original, Pen eller Freeze

Maursyre er som nevnt godt egnet for de minste, men har du små barn som sliter med å sitte stille, kan det være praktisk å bruke et vortemiddel med pennapplikator. Uansett er det viktig at det er du som voksen som utfører behandlingen. VorteFri PEN inneholder samme virkestoff som VorteFri Original, og kan brukes til behandling på barn under 4 år dersom du er sikker på at det er en vorte og ikke annen hudutvekst. For de minste barna må du redusere doseringen ved å behandle hver andre uke.

VorteFri Pen er designet for å unngå søl på frisk hud, da applikatoren kun doserer ut den mengde oppløsning som trengs for å behandle vorten.

Tips: VorteFri PEN har et brukervennlige design, som er veldig praktisk å ta med om du skal ut og reise. En annen fordel er at den kan deles, da viruset ikke overlever i maursyre.

Frys bort vortene

Det er ikke lenger slik at du må til lege for å fryse bort en gjenstridig vorte, nå finnes det effektive medikamenter på apoteket som gjør at du kan slippe turen til legen. Det betyr at du kan kvitte deg med vorteproblemet hjemme i din egen stue. VorteFri FREEZE er en hjemmebehandling som effektivt fjerner vorter på hender, armer og føtter. Dette er den første hjemmebehandling med dinitrogenoksid, som er en svært kald gass. Vorten fryses ved -80 °C og når i de dypeste lagene i vorten.

Etter bare få sekunder vil kjernen i vorten være nådd og ødelagt på grunn av den lave temperaturen. Behandlingen tar kun 15 sekunder på hender, og 40 sekunder på føtter. Bruk alltid klokke! Ved VorteFri Freeze kan du bli kvitt vorten etter kun én behandling!

VorteFri FREEZE er egnet store barn, tenåringer og voksne. Behandlingen kan være litt ubehagelig og stikke i huden, men vortene forsvinner raskt. Denne behandlingen er ikke egnet til diabetikere, gravide eller ammende.

Gamle eller store vorter kan kreve flere behandlinger, særlig hvis vortene sitter på fotsålen. Gjenta behandlingen hvis vorten, eller deler av den, ikke forsvinner etter 14 dager. Maks 3 behandlinger per vorte.

Dersom vortebehandlinger til hjemmebruk ikke gir ønsket effekt eller om vortene kommer tilbake, bør du kontakte dermatolog eller lege for behandling på klinikk.

Hvor kan jeg kjøpe Vortefri?

Vortefri kjøper du raskt og enkelt på ditt nærmeste apotek enten i butikk eller på nett

Vorter hos barn

Det er viktig å behandle vorter så snart de oppstår. Hvordan kan jeg behandle mine vorter?

Kilder: Folkehelseinstituttet, vortefri.no

TIL HELE FAMILIEN

VorteFri Original

Til hele familien

VorteFri Original er en unik og effektiv vortebehandling med maursyre, som raskt tørker ut vortene. virkningsmetoden er nettopp det som differensierer VorteFri fra andre syreprodukter på markedet.

DEN SKÅNSOMME TIL DE MINSTE BARNA

VorteFri PEN

Presis påføring

Inneholder den samme effektive syren som VorteFri Original. Dette produktet er designet og utviklet ut i fra forbrukerens ønske og behov. Et trygt produkt som er enkel i bruk og derfor godt egnet til de minste barna.

DEN KALDESTE TIL TENÅRINGEN

VorteFri FREEZE

Rask behandling

Den nyeste og kaldeste oppfinnelsen. Den første hjemmebehandlingen med kald nok gass til å nå de dypeste lagene av vorten, for å suksessfullt drepe viruset fullstending. En rask behandling til tenåringen og voksne.