Maursyre til fjerning av vorter

Har du prøvd flere vortefjerningsbehandlinger uten hell, er du ikke alene. Vorter kan være vanskelig å bli kvitt, og de har en tendens til å komme tilbake.

Oppdatert 24 April 2023

Hvordan fjerne vorter med hjemmebehandling?

Det finnes enkle og effektive måter å fjerne sjenerende, og noen ganger vonde, vorter og fotvorter. Maursyre er en enkel behandlingsmetode som kjøpes reseptfritt på apoteket. Studier viser at maursyre fjerner vorter i ni av ti tilfeller. Maursyre trekker umiddelbart inn i vorten og tørker den ut fra roten av, slik at kroppen støter den fra seg. Oppløsningen er også etsende og må derfor brukes med forsiktighet.

Bruk av maursyre til å fjerne vorter

Vorter og fotvorter kan være skjemmende og ha negativ innvirkning på din livskvalitet. I tillegg er vorter smittsomme. For å unngå spredning av infeksjon fra en del av kroppen til en annen eller til andre mennesker, bør du begynne behandlingen så snart en vorte viser seg. Maursyre er en biologisk nedbrytbar organisk forbindelse som kan brukes til å behandle vorter på hender, føtter og kropp. Oppløsningen påføres med en bomullspinne eller med penn applikatoren én gang i uken og da absorberes dette direkte inn i vorten og på den måten tørker vorten ut fra innsiden og ut. Over tid vil kroppen skånsomt avvise vorten. Brukt på riktig måte gir ikke maursyre arr på huden eller noen infeksjoner.

Hvem burde bruke maursyre mot vorter?

Medikamenter som selges i apotek er vanligvis anbefalt som et første steg til behandling av vorter. Du trenger ingen resept fra lege for å bruke maursyre. Maursyre er lett å påføre og kan brukes av de fleste, selv små barn med vorter. Ulikt noen andre behandlinger som selges i apotek, kan maursyre brukes av gravide, ammende og diabetikere. Det er også et godt valg når du trenger å behandle flere vorter samtidig.

Hva er suksessraten for behandling med maursyre?

Flere kliniske studier har vist at maursyreoppløsning er svært effektivt til vortefjerning. I en studie som ble publisert i The International Journal of Dermatology, rapporterte ni av ti personer at vortene hadde forsvunnet ved slutten av behandlingsperioden som varte i 12 uker. I gjennomsnitt tok det 4-5 uker. VorteFri, en vortebehandling som inneholder maursyre, kan kjøpes i apotek.

VorteFri

En effektiv løsning VorteFri er en effektiv topisk oppløsning for selvfjerning av vorter på hender, føtter og kropp.

Kliniske studier på maursyre

Flere forskningsrapporter viser at den aktive substansen i VorteFri er effektiv og gir trygg behandling ved vortefjerning.

Hva er alternativene til behandling med maursyre?

Hvis du velger å ikke behandle vortene dine, vil de mest sannsynlig forsvinne av seg selv. Men kan dette ta to år eller mer, og i mellomtiden kan vortene smitte til andre deler av kroppen, andre familiemedlemmer eller andre personer du er i kontakt med.

Hjemmebehandlinger

De fleste vorter kan fjernes hjemme med en oppløsning kjøpt i apotek, som maursyre. Andre vortebehandlinger solgt i apotek, kan inneholde salisylsyre. Det er også mulig å fryse vorter med hjemmebehandling. Har du prøvd å behandle uten at vortene ble borte, kan du kontakte  dermatolog eller lege for behandling ved klinikk.

Klinikkbehandlinger

Vortebehandling ved klinikk er oftest aktuelt i de aller vanskeligste tilfellene når en reseptfri behandling ikke har virket eller om vortene har kommet tilbake. Vanlige klinikkbehandlinger kan være brenning av vorter eller frysing av vorter (kryoterapi). Laserfjerning og kirurgi (utskraping) er andre muligheter. Selv om resultatet fra klinikkbehandlinger oftest er umiddelbart, kan dette valget være kostbart. I tillegg kan klinikkbehandlinger noen ganger være smertefulle og etterlate arr på huden.

1Topical formic acid puncture technique for the treatment of common warts. 2001.

Ramesh M. Bhat, MD, DVD, DNB, Krishna Vidya, MD, and Ganesh Kamath, MBBS, DVD

TIL HELE FAMILIEN
VorteFri Original

VorteFri Original

Til hele familien

VorteFri Original er en unik og effektiv vortebehandling med maursyre, som raskt tørker ut vortene. Virkningsmetoden er nettopp det som skiller VorteFri fra andre syreprodukter på markedet.

DEN SKÅNSOMME TIL DE MINSTE BARNA
VorteFri PEN

VorteFri PEN

Presis påføring

Inneholder den samme effektive syren som VorteFri Original. Dette produktet er designet og utviklet etter tilbakemeldinger fra forbrukere. Et trygt produkt som er enkelt i bruk, og derfor godt egnet til de minste barna.

DEN KALDESTE TIL TENÅRINGEN
VorteFri FREEZE

VorteFri FREEZE

Rask effekt

Det nyeste produktet. Den første hjemmebehandlingen med kald nok gass til å nå de dypeste lagene i vorten, for effektiv fjerning av vorter. En rask behandling til tenåringen og voksne.