Kryoterapi til vortefjerning

Kryoterapi, eller å fryse vorter, er en vanlig og velkjent vortebehandling.

Oppdatert 24 April 2023

VorteFri er enkel å bruke

Du kan velge å fryse bort vorter hjemme eller hos legen. Hos legen brukes flytende nitrogen med en temperatur på rundt -190°C

Det er fordi flere påføringer øker sjansen for tilheling. En kryoterapibehandling du kjøper i apotek, inneholder ikke flytende nitrogen og fryser kun vortevevet ned til rundt minus 50°C. Kryoterapi virker umiddelbart og vil vanligvis ikke føre til arrdannelse, men det kan oppfattes som smertefullt og kan forårsake blemmer. Det er derfor ikke anbefalt til barn som  yngre enn fire år.

Doctor examine boys foot

Bør du fryse bort vorter hjemme eller på en klinikk?

Det anbefales å prøve en hjemmebehandling først. Om hjemmebehandlingen ikke virker, kan du vurdere å kontakte dermatolog eller lege. Kryoterapi med flytende nitrogen har blitt brukt i mange år av dermatologer og leger med varierende suksess. Kryoterapi utført på en klinikk anbefales dersom:

  • Du har hatt en vorte i mange år.
  • Du har forsøkt mange forskjellige vortebehandlinger og de ikke har hatt den ønskede effekten.
  • Vorten din gir deg mye smerte.
  • Du har et stort antall vorter på kroppen din.

Hvor kan jeg kjøpe Vortefri?

Vortefri kjøper du raskt og enkelt på ditt nærmeste apotek enten i butikk eller på nett

VorteFri FREEZE

Den nyeste og kaldeste oppfinnelsen. Den første hjemmebehandlingen med kald nok gass til å nå de dypeste lagene av vorten, for å suksessfullt drepe viruset fullstending. En rask behandling til tenåringen og voksne

Hva er alternativene til kryoterapi?

Bruk av salisylsyre har tradisjonelt vært den mest vanlige hjemmebehandlingen til vorter. En ny behandling som selges i apotek inneholder maursyre. Den er lett å bruke og den har dokumentasjon på at den fjerner ni av ti vorter1. VorteFri, som inneholder maursyre, kan brukes av hele familien inkludert barn under fire år, diabetikere og kvinner som er gravide eller ammer. Om du ikke klarer å fjerne vortene med midler du kjøper i apotek, er andre alternativer for behandling å brenne bort vorter eller å fjerne vorter med laser og kirurgi på en klinikk.

Topical formic acid puncture technique for the treatment of common warts. 2001. Ramesh M. Bhat, MD, DVD, DNB, Krishna Vidya, MD, and Ganesh Kamath, MBBS, DVD

TIL HELE FAMILIEN
VorteFri Original

VorteFri Original

Til hele familien

VorteFri Original er en unik og effektiv vortebehandling med maursyre, som raskt tørker ut vortene. Virkningsmetoden er nettopp det som skiller VorteFri fra andre syreprodukter på markedet.

DEN SKÅNSOMME TIL DE MINSTE BARNA
VorteFri PEN

VorteFri PEN

Presis påføring

Inneholder den samme effektive syren som VorteFri Original. Dette produktet er designet og utviklet etter tilbakemeldinger fra forbrukere. Et trygt produkt som er enkelt i bruk, og derfor godt egnet til de minste barna.

DEN KALDESTE TIL TENÅRINGEN
VorteFri FREEZE

VorteFri FREEZE

Rask effekt

Det nyeste produktet. Den første hjemmebehandlingen med kald nok gass til å nå de dypeste lagene i vorten, for effektiv fjerning av vorter. En rask behandling til tenåringen og voksne.