Ofte stilte spørsmål om VorteFri Original

Her finner du svarene på de hyppigst stilte spørsmålene om VorteFri Original.

Oppdatert 24 April 2023

kvinnehånd som fletter sammen fingre

 • Kan VorteFri Original brukes på alle typer vorter?

  VorteFri Original brukes til behandling av vorter på hender, føtter, albuer og knær av både barn og voksne. Vorter på tynn hud bør kun behandles med en liten mengde VorteFri-oppløsning.
  VorteFri Original må ikke brukes til å behandle ansiktsvorter, kjønnsvorter, mollusker, fødselsmerker, liktorner eller andre hudforandringer.

  Referanse: Pakningsvedlegg, EndWarts Original_IFU_NO_19.06.19, avsnitt 1,2, 3.2.

 • Hva inneholder VorteFri Original?

  Maursyre, vann, glyserol og sitronolje.

  VorteFri Original er et svensk patent og CE-merket medisinsk utstyr som er biologisk nedbrytbart. Oppløsningen er bakteriedrepende og brukes det riktig gir det ingen arr eller forårsaker infeksjoner. Bruk ikke VorteFri Original om du er allergisk overfor noen av innholdsstoffene. Maursyre er etsende og har en irriterende sterk lukt. Skal ikke innåndes. Kun til utvortes bruk. Oppbevares utilgjengelig for barn.

  Referanse: Pakningsvedlegg, EndWarts Original_IFU_NO_19.06.19, avsnitt 1,2, 2.2, 5

 • Hvordan virker VorteFri Original?

  VorteFri hjelper kroppen med å tørke ut vortene slik at de blir utstøtt fra kroppen uten å etterlate arr. Oppløsningen absorberes direkte inn i vorten.
  Bare en bitte liten mengde av oppløsningen er nødvendig for å være virksom. Maursyre er etsende, så for å unngå søl, ta godt hånd om flasken ved påføring av oppløsningen.

  Referanse: Pakningsvedlegg, EndWarts Original_IFU_NO_19.06.19, avsnitt 1, 2, 3

 • Hvor ofte bør jeg bruke VorteFri Original?

  For et vellykket resultat, behandle regelmessig, én gang i uken, til vorten er borte. Ellers vil prosessen stoppe opp. Ved uregelmessig behandling vil hele prosessen ta lengre tid.
  Gamle og/eller store vorter hos voksne kan etter 4-5 behandlinger behandles hver 5 dag, dersom huden ikke er irritert. Påfør ikke for mye.
  Ved behandling av vorter på tynn hud, kan det være tilstrekkelig med mindre mengde oppløsning. Behandle sjeldnere, f.eks. hver annen eller tredje uke.
  Ved behandling av mange vorter, start med et par ukers behandling av noen få vorter. Hvis huden er upåvirket, kan du fortsette med resten av vortene. Flere små vorter kan behandles samtidig uten å dyppe q-tipsen på nytt i flasken.
  Hold vorten myk mellom behandlingene ved å smøre på fuktighetskrem eller olje. Da kan restene av vorten komme lettere ut
  Bruk aldri mer enn den opplyste mengden – behandlingen vil ikke har en raskere effekt, og huden kan bli irritert og sår. Smør gjerne litt fet krem, for eksempel vaselin, rundt vorten for å beskytte mot søling på frisk hud.

  Referanse: Pakningsvedlegg, EndWarts Original_IFU_NO_19.06.19, avsnitt 3

 • Trenger jeg å bruke plaster når jeg bruker VorteFri Original?

  Bruk ikke plaster sammen med VorteFri Original. Bruk av plaster under behandlingen kan forårsake skader på huden.

  Referanse: Pakningsvedlegg, EndWarts Original_IFU_NO_19.06.19, avsnitt 2.1

 • Kommer vortene mine til å forsvinne med VorteFri Original?

  De fleste vorter forsvinner. Studier på maursyre viser at 92 % av alle vorter forsvinner i løpet av 12 behandlinger, med et gjennomsnitt på fem behandlinger.1
  Et redusert immunforsvar og noen medisiner kan derimot påvirke resultatet.2

  Referanse:
  1 REF-34459 Bhat R,Vidya K, Kamath G, Topical formic acid puncture technique for the treatment of common warts. International Journal of Dermatology 2001; 40- 415-419.
  2Pakningsvedlegg, EndWarts Original_IFU_NO_19.06.19, avsnitt 3.3, 3.4

 • Hvor lang tid tar det å bli kvitt vortene?

  Vorter kan se forskjellige ut, og tiden det tar å fjerne de kan derfor variere. De fleste vorter forsvinner etter rundt 5 til 15 behandlinger (én behandling i uken). Prosessen kan gå raskere, men noen vorter kan også bruke lengre tid på å forsvinne. Faktorer som kan påvirke hvor lenge du må behandle før vortene forsvinner kan være din alder, hvilken type vorte det er, ditt immunforsvar, hvor vorten sitter og hvor lenge du har hatt den. Nedsatt immunforsvar og medisinering med f.eks. kortison kan føre til at det tar lengre tid å bli kvitt vortene. Nye vorter er vanligvis enklere å bli kvitt enn gamle vorter. Barnevorter er som oftest lettere å fjerne enn vorter på voksne. For innovervendte fotvorter og neglebåndsvorter som har vært der i flere år, kan det ta lang tid før man ser tydelig effekt av behandlingen, og det tar betydelig lengre tid før vorten blir helt borte.
  Avslutt behandlingen med VorteFri Original når det ikke lenger er synlige svarte prikker, når vorten har ramlet av, skrumpet inn, eller det er en fordypning der hvor vorten har vært. Dersom du fortsetter å behandle lenge etter at vorten er borte, blir huden lett rosa og fuktig. Slutt å bruke VorteFri Original umiddelbart!

  Referanse: Pakningsvedlegg, EndWarts Original_IFU_NO_19.06.19, avsnitt 3.4, 3.5

 • Kan VorteFri Original brukes på små barn?

  Barn under 4 år kan behandles med VorteFri Original, men forsikre deg alltid om at det er en vorte og ikke en annen type hudforandring. Rådfør deg med lege eller helsestasjon før behandling. For barn under 4 år er det ekstra viktig å redusere doseringen. Behandle sjeldnere. F.eks. hver annen eller tredje uke.

  Referanse: Pakningsvedlegg, EndWarts Original_IFU_NO_19.06.19, avsnitt 3.2

 • Kan gravide og ammende kvinner, samt diabetikere bruke VorteFri Original?

  Det er ingen kjente risikoer forbundet med graviditet og amming. Diabetikere bør kun bruke VorteFri på frisk hud som ikke er påvirket av noen diabetesrelaterte sykdommer. Vær forsiktig, bruk ikke mer enn den angitte mengd/fotpleier.

  Referanse: Pakningsvedlegg, EndWarts Original_IFU_NO_19.06.19, avsnitt 3.4, 3.6

 • Er det smertefullt å bruke VorteFri Original?

  Nei, ikke hvis du bruker det korrekt.
  Dersom vorten kjennes øm eller det dunker i den, kan det skyldes at du har påført for mye oppløsning eller at vorten ikke kan komme ut gjennom hudoverflaten. Om hud dekker vorten, kan du lage en åpning i den. Bruk ikke vil på vortene. De kan bli ømme og det kan danne seg ny hard overflate.
  Etter noen behandlinger kommer det ofte svarte prikker i vorten (små blodårer som forsyner vorten med blod). Det er tegn på at vorten er i ferd med å forsvinne. Noen gangen kan de svarte prikkene blø litt når du skraper på vorten. Dersom det svir, skyll i kaldt vann for å lindre ubehaget.

  Referanse: Pakningsvedlegg, EndWarts Original_IFU_NO_19.06.19, avsnitt 3.1

VorteFri

En effektiv løsning VorteFri er en effektiv topisk oppløsning for selvfjerning av vorter på hender, føtter og kropp.

Hvor kan jeg kjøpe Vortefri?

Vortefri kjøper du raskt og enkelt på ditt nærmeste apotek enten i butikk eller på nett

Vortefri Original

VorteFri Original

les mer
TIL HELE FAMILIEN
VorteFri Original

VorteFri Original

Til hele familien

VorteFri Original er en unik og effektiv vortebehandling med maursyre, som raskt tørker ut vortene. Virkningsmetoden er nettopp det som skiller VorteFri fra andre syreprodukter på markedet.

DEN KALDESTE TIL TENÅRINGEN
VorteFri FREEZE

VorteFri FREEZE

Rask effekt

Det nyeste produktet. Den første hjemmebehandlingen med kald nok gass til å nå de dypeste lagene i vorten, for effektiv fjerning av vorter. En rask behandling til tenåringen og voksne.

DEN SKÅNSOMME TIL DE MINSTE BARNA
VorteFri PEN

VorteFri PEN

Presis påføring

Inneholder den samme effektive syren som VorteFri Original. Dette produktet er designet og utviklet etter tilbakemeldinger fra forbrukere. Et trygt produkt som er enkelt i bruk, og derfor godt egnet til de minste barna.