Brenne bort vorter

Å brenne bort vorter, kalt diatermi, kan være en måte å bli kvitt vortene på og utføres vanligvis med laserbehandling eller elektrokirurgi. Diatermi utføres ved sykehus eller på klinikker av helsepersonell. Forsøk aldri å brenne bort en vorte selv, det kan føre til skader og smerte.

Oppdatert 24 April 2023

Elektrokirurgi kan bli brukt ved vanlige vorter, filiformvorter og fotvorter. Prosessen med å brenne bort vorter er rask og genererer som oftest umiddelbare resulterer, selv om den har en relativt lav langsiktig suksessrate. Det kan også være ganske dyrt, og metoden er tilbøyelig til å forårsake arrdannelse og er ganske upopulær hos barn ettersom den kan oppfattes som smertefull.

Elektrokirurgi

Den vanligste metoden for å brenne bort vorter er elektrokirurgi som betyr at vortevevet brennes bort med en høyfrekvent elektrisk strømming. Når den elektriske ladningen passerer gjennom vevet, tørker det ut vorten og brenner den bort. Kirurgen vil så fjerne vorten med en skarp kniv eller et lite, skjeformet verktøy. Dette er kjent som utskraping og er vanligvis utført under lokalbedøvelse sammen med elektrokirurgi.

Hvem bør vurdere å brenne bort vorter?

Som andre former for klinisk behandling av vorter, blir det oftest vurdert om du ikke har hatt suksess med å fjerne vorten med en behandling du kan kjøpe reseptfri. En lege eller dermatolog kan anbefale å brenne bort vortene med laser eller elektrokirurgi:

  • Om du har hatt en vorte i mange år.
  • Om du har forsøkt mange forskjellige vortebehandlinger og de ikke har hatt den ønskede effekten.
  • Om vorten din gir deg mye smerte.
  • Elektrokirurgi kan bli brukt på en eller et par vorter eller fotvorter, men ikke store grupper med vorter.

Symptomer på vorter

Vortesymptomer kan variere i stor grad. Hva er de vanligste tegnene?

VorteFri FREEZE

Den nyeste og kaldeste oppfinnelsen. Den første hjemmebehandlingen med kald nok gass til å nå de dypeste lagene av vorten, for å suksessfullt drepe viruset fullstending. En rask behandling til tenåringen og voksne

Hva er alternativene til å brenne bort vorter?

Brenning av vorter er oftest kun vurdert dersom andre vortebehandlinger ikke har virket. I de fleste tilfeller kan vorter bli behandlet effektivt hjemme med en maursyreoppløsning som du kan kjøpe i apotek, og som er bevist at virker, som VorteFri. Den kan brukes av hele familien, inkludert barn under fire år. VorteFri tørker ut vorten fra innsiden og ut, noe som får kroppen til å skånsomt avvise vorten. Hvis du ikke har fått effekt av maursyre, kan klinisk behandling som frysing av vorter (kryoterapi) eller kirurgi (utskraping) bli vurdert.

TIL HELE FAMILIEN
VorteFri Original

VorteFri Original

Til hele familien

VorteFri Original er en unik og effektiv vortebehandling med maursyre, som raskt tørker ut vortene. Virkningsmetoden er nettopp det som skiller VorteFri fra andre syreprodukter på markedet.

DEN SKÅNSOMME TIL DE MINSTE BARNA
VorteFri PEN

VorteFri PEN

Presis påføring

Inneholder den samme effektive syren som VorteFri Original. Dette produktet er designet og utviklet etter tilbakemeldinger fra forbrukere. Et trygt produkt som er enkelt i bruk, og derfor godt egnet til de minste barna.

DEN KALDESTE TIL TENÅRINGEN
VorteFri FREEZE

VorteFri FREEZE

Rask effekt

Det nyeste produktet. Den første hjemmebehandlingen med kald nok gass til å nå de dypeste lagene i vorten, for effektiv fjerning av vorter. En rask behandling til tenåringen og voksne.