Vortefri uten lege

Fjerne vorte hjemme med Vortefri Freeze

Vorter er veldig vanlig å få i løpet av livet. Ett av tre barn og én av ti voksne har vanlige vorter og fotvorter. Og dersom du får vorter, kan du bli kvitt disse selv uten å gå til legen.

Mange opplever å få vorter på hender og fingre i løpet av livet, og mange har hatt fotvorter da de var barn eller unge. Hvis du har et svekket immunforsvar, er du også mer mottakelig for vorteutbrudd enn friske personer.

Selv om vorter er helt ufarlig, kan de være irriterende og oppleves som stygge og skjemmende. Dette kan være spesielt følsomt for barn og unge som er redde for kommentarer omkring utseende. Da er det greit å vite at vorter kommer av et helt ufarlig virus, og at du selv kan fjerne vortene når de har brutt ut.

Fjern vortene – unngå smitte

Etter en tid vil de fleste vorter forsvinne av seg selv, men det kan ta flere år. Dette er en både unødvendig og unyttig ventetid.

Vortene har en tendens til å spre seg og bli til flere, eller du kan smitte familiemedlemmer og andre. Ferske eller nye vorter er ofte enklere å fjerne enn gamle vorter, så jo raskere du starter behandling, jo bedre.

De fleste vorter kan behandles hjemme på en effektiv og god måte med medikamenter som er lett tilgjengelige og enkle og bruke.

Effektiv vortefjerning

Det finnes mange måter å fjerne vorter hos barn, og virkestoffer og vortemidler har blitt stadig mer effektive. Midler for hjemmebehandling av vorter får du kjøpt på apotek.

Salisylsyre og frysing har tradisjonelt vært de vanligste metodene for hjemmebehandling, men nå er produkter med maursyre de mest populære behandlingsproduktene i apotek, og tillegg til ny og effektiv hjemmefrysing. Maursyre er effektivt, enkelt å bruke, smertefritt om utført riktig og velegnet for barn.

To gode måter å behandle vorter på: 

Maursyre er et effektivt virkestoff som tørker ut vorten fra innsiden og ut, noe som hjelper kroppen med å støte fra seg vorten. Oppløsningen er enkel å bruke og kan benyttes på hender, føtter, albuer og knær. Maursyre absorberes direkte inn i vorten og etterlater ingen merker på huden. Maursyre finnes i VorteFri Original og VorteFri Pen. Med VorteFri Original og Pen behøver du bare å påføre én gang i uken. Med disse produktene kan du behandle flere vorter av gangen, uten fare for å smitte deg selv eller andre. Gjennomsnittlig er kun 4-5 behandlinger nødvendig, og produktene egner seg for barn, siden den kan brukes på tynn hud. Maursyre kan også brukes av gravide, ammende og diabetikere.

Frysing av vorter kan utføres hjemme eller hos lege. Hjemmebehandlingene fra apoteket har tidligere fryst vortene med en temperatur på bare -50°C. VorteFri Freeze fryser derimot vortene ved -80°C og er den kaldeste og mest effektive frysebehandlingen til hjemmebruk. Grunnet den lave temperaturen når produktet de dypeste lagene av vorten. Ofte er kun én behandling nok. Produktet anbefales til store barn, tenåringer og voksne.

Serien består av VorteFri Original, VorteFri Pen og VorteFri Freeze

Om du ikke lykkes

Dersom produkter til hjemmebruk ikke gir ønsket effekt, eller om vortene kommer tilbake, bør du kontakte dermatolog eller lege. Leger kan anbefale vortefjerning hos en klinikk om du har hatt vorten i flere år, om du har smerter eller om du allerede har forsøkt flere hjemmebehandlinger uten å få den ønskede effekten.

 

Kilder: Folkehelseinstituttet, vortefri.no, apotek1

Hvor kan jeg kjøpe Vortefri?

Vortefri kjøper du raskt og enkelt på ditt nærmeste apotek enten i butikk eller på nett

Kjøp Vortefri