Kjerringråd mot vorter

Kjerringråd mot vorter og fotvorter har mange tilhengere, og anekdotisk bevis tyder på at noen av dem kan virke. Men det er få vitenskapelige studier til å støtte oppunder disse påstandene. Siden mange vorter forsvinner på egenhånd, er det vanskelig å vite om det er kjerringrådet som er effektivt. Noen av de mest populære kjerringrådene er å bruke gaffateip eller epleeddik.

Vortefjerning med gaffateip

Bruk av gaffateip er et vanlig kjerringråd mot vorter. Denne metoden går ut på å dekke vorten eller fotvorten med en liten bit av gaffateip i omtrent seks dager for så å ta bort teipen, bløtlegge vorten og file den med en pimpstein eller en neglefil for å fjerne dødt vev. Prosessen skal repeteres til vorten er borte, noe som kan ta opptil to måneder. Selv om det har vært noen vitenskapelige studier på gaffateip og vortefjerning, har resultatene på disse vært blandet.

Andre kjerringråd Bortsett fra gaffateip, finnes det en rekke kjerringråd mot vorter som inkluderer:
  • Epleeddik. Epleeddik er en av de mest populære kjerringrådene mot vorter, og det er mange måter å bruke det på. En vanlig metode er å dynke en bomullsdott i epleeddik, for så å legge denne på vorten og dekke det med et plaster. Dette gjøres to ganger daglig til vorten faller av.
  • Bananskall. Små biter bananskall legges på vorten med den kjøttete siden ned, og dekkes så av medisinsk teip. Bananskallet kan ligge på over natten eller i et døgn om gangen, men bør skiftes daglig.
  • Hvitløk. Med denne behandlingen blir nylig kuttet hvitløk gnidd over vorten til denne er dekket av hvitløksaft. Hvitløksbiten legges så over vorten med den kuttede siden ned og dekkes med medisinsk teip. Legg det på hver kveld, og fjern om morgenen. Gjenta i opptil tre uker.
  • Oljerike planter og urter. Sitronolje og tetreolje blir også noen ganger brukt som kjerringråd mot vorter. En annen urtemedisin er podophyllum, et planteekstrakt som har giftige egenskaper som antas å drepe vortevevet. Podophyllum må ikke benyttes av gravide eller kvinner som ammer.

Behandling hjemme i forhold til kjerringråd mot vorter

Om du har prøvd kjerringråd mot fotvorter og vorter, og hatt liten suksess, finnes det flere behandlinger mot vorter du kan få kjøpt over disk på ditt lokale apotek. En oppløsning som har vist seg å være effektiv på ni av ti vorter er maursyre. Dette er en biologisk nedbrytbar og organisk oppløsning som kan brukes til å behandle vorter på hendene, føttene, albuene og knærne. Vortefri, som inneholder maursyre, er enkel å bruke, fordi den kun må påføres en gang i uken og den absorberes direkte inn i vorten, som deretter tørker fra innsiden og ut. Når brukt på korrekt vis, vil maursyre ikke etterlate arr på huden eller forårsake infeksjoner. Vorter behandlet med VorteFri forsvinner vanligvis etter 5-15 påføringer.


12001: Bhat, Ramesh M., Vidya, Kamath, Ganesh. Topical Formic Acid puncture technique for the treatment of common warts.

 

Flere kilder:

http://www.apotek1.no/hender-og-fotter/vorter-paa-hender-og-fotter

https://www.vitusapotek.no/Sok1/?query=vorter# 

http://www.nettdoktor.no/sykdommer/fakta/vorter.php

http://nhi.no/sok?query=vorter 

http://wartremovalexperts.com/apple-cider-vinegar-warts/

http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/plantar-warts/basics/alternative-medicine/con-20025706

http://www.livestrong.com/article/248241-how-to-remove-warts-with-banana-peels/

http://drbenkim.com/garlic-natural-treatment-warts-corns.htm 

http://www.earthclinic.com/CURES/warts.html#sthash.L8I9Z7BE.dpuf

Vortefjerning

Det er viktig å behandle vorter så snart de oppstår. Hvordan kan jeg behandle mine vorter?

Vortefjerning

Vortefjerning med maursyre

Maursyre har vist seg å fjerne over ni av ti vorter, hvordan virker det og hvem kan bruke det?

Maursyre